Ulla sandbæk

By: Gentofte

Din baggrund:
Jeg er cand teol fra Københavns Universitet. Var sognepræst fra 1971 til 2004 de sidste 15 år på 20% da jeg samtidig var medlem af Europaparlamentet. Fra 2004 til 2007 var jeg bestyrelsesmedlem i Amnesty International DK og i Sex og Samfund. Fra 2007 til 2012 underviste jeg forår og efterår palæstinensiskekvinder som havde siddet som politiske fanger i Israelske fængsler i Art of Livings kurser i vejrtrækningsøvelser, yoga, meditation og viden om energilove. Fra 2016 har jeg været medlem af Folketinget for Alternativet.

Interesseområder i MS:
Udviklingspolitik, udviklingsbistand og de nye verdensmål
Politisk indflydelse på dansk og international politik
Demokrati og rettighedsbaseret arbejde

Hvorfor stiller du op til Rådet?
I Europaparlamentet havde jeg blandt andet sæde i miljøudvalget og i udviklingsudvalget Jeg var formand for Parlamentets tværpolitiske gruppe for kvinders reproduktive sundhed og rettigheder og næstformand i European Parliamentary Forum for SRSR som jeg stadig er medlem af. Jeg har en masse erfaring som jeg er overbevist om at MS kan bruge konstruktivt og da jeg ikke genopstiller ved det kommende folketingsvalg har jeg også en masse tid.

Hvilke forventninger har du til Rådet?
En af de ting, jeg lærte mine elver i Palæstina var ikke at have forventninger men at gribe nuet. Hvis jeg bliver valgt til Rådet vil jeg møde med et åbent sind og forsøge at bruge mine erfaringer til at gøre det bedste ud af de muligheder det bringer med sig.