Astrid Nonbo Andersen

By: København S

Din baggrund:
Jeg har en PhD i Idéhistorie fra Institut for Kultur og Samfund, Aarhus Universitet. Jeg har siden været ansat på Internationale Studier på Aarhus Universitet, derefter på Dansk Institut for Internationale Studier, og pt. er jeg ansat på Europa Studier på Aarhus Universitet. I min forskning har jeg specialiseret mig i at undersøge forholdet mellem Danmark og flere af dets tidligere kolonier. Især Grønland, the US Virgin Islands (tidligere Dansk Vest Indien) og Tharangampadi (Tranquebar). Jeg har været interesseret i MS’s arbejde siden jeg var ung - dengang havde jeg dog ikke råd til at tage med, så jeg har i stedet lavet frivilligt arbejde på et børnehjem i Frankrig og senere været mentor for unge fra hele verden, der lavede frivilligt arbejde i Danmark. Efter jeg deltog på MS stand på Folkemødet for et par år siden, fik jeg (igen) øjnene op for, hvor kompetent, engageret og spændende en organisation MS er og fik lyst til at engagere mig mere.

Interesseområder i MS:
Demokrati og rettighedsbaseret arbejde
Et globalt ansvarligt Danmark
Global klimaretfærdighed og omstilling

Hvorfor stiller du op til Rådet?
Som forsker og underviser har jeg beskæftiget mig en del med global retfærdighed, udviklingspolitik og dansk udenrigspolitik, men det er som bekymret borger, at jeg har lyst til gå ind i rådet. Klimaforandringer og spørgsmålet om, hvordan vi sikrer en globalt retfærdig omstilling, er for mig at se det nok allervæsentligste spørgsmål at tage fat på, og det jeg brænder allermest for. Og her tror jeg, at MS kan spille en aktiv rolle og bidrage med andre vinkler og tiltag end organisationer, der traditionelt har beskæftiget sig med miljø og klima, netop fordi MS har så stor erfaring med at arbejde for at sikre retfærdighed for alle. Jeg kan bidrage til MS’s arbejde med min viden på konkrete områder, min store kontaktflade til mange forskellige miljøer og mine tidligere erfaringer med frivilligt arbejde.

Hvilke forventninger har du til Rådet?
Jeg har længe haft lyst til at engagere mig i en organisation, der kombinerer græsrodsengagement, politisk tæft og viden om de mange grupper, der ikke når overskrifterne i vesten. Ved at blive en del af Rådet, regner jeg med at komme tættere på og opnå større indsigt i MS's arbejde. Det er væsentligt for mig, at jeg kan lære både af MS som organisation og af de andre rådsmedlemmer, og derigennem få mulighed for at sætte min viden i spil på en ny måde.