Mathilde Rask Hellerøe

By: Skødstrup

Din baggrund:
Jeg hedder Mathilde og jeg bliver 19 om to uger. Jeg tager en HF på enkeltfag på Frederiksbjerg i Aarhus, hvilket er den bedste måde for mig at gå i skole, da Aarhus HF og VUC er en skole med en stor diversitet i alder, køn, religion, holdninger og baggrund. Dette gør min skoledag lærerig, fordi jeg snakker med en bred vifte af mennesker, med en helt anden viden og baggrund end mig, hvilket er det bedste jeg ved - nemlig at lære. Jeg har en kæmpe passion for at hjælpe både i lille Danmark og i den store verden. Derfor har jeg været frivillig hos dyreværnet i Aarhus og sommeren 2018 rejste jeg med MS til Kina, hvor jeg arbejdede frivilligt på en vegansk farm der lærte unge mennesker fra hele verden om permakultur, Kinas kultur samt kulturen som de resterende unge repræsenterede. Dette var en tur, som har givet mig rigtigt meget med i bagagen.

Interesseområder i MS:
Kampagne, frivillighed og aktivisme
Demokrati og rettighedsbaseret arbejde
Mellemfolkeligt Samvirke i ActionAid International

Hvorfor stiller du op til Rådet?
At vælge maks tre interesseområder var en kæmpe udfordring fordi jeg er interesseret i at hjælpe hvor jeg kan og hjælpe alle der har en god sag. Jeg er meget passioneret i verdens fremtid, menneskers velvære og jeg drømmer om en verden, hvor alle har lige rettigheder, mad på bordet og en stemme der tæller uanset rang og status. Jeg vil kæmpe for en verden, hvor vi sammen kæmper for forandring hånd i hånd på tværs af landegrænser, seksualiteter, kulture og så videre. Derfor vil jeg gerne være med i rådet. Jeg vil være en stemme der forhåbenligt kan være med til at sætte gang i forandring til det bedre.

Hvilke forventninger har du til Rådet?
Mine forhåbninger er at jeg får en stemme, lærer en masse om verden og møder nogle spændende mennesker som også er passioneret i andre mennesker, som ikke nødvendigvis har samme rettigheder og levestandarter. Jeg håber på at kunne hjælpe uanset hvor lidt det er. For mange små stemmer kan gøre noget stort og det ville være en ære at være en af de små stemmer i en stor uretfærdig verden.