Jan Agersten

By: Nivå

Din baggrund:
Jeg er uddannet civilingeniør, og er selvstændig inden for IT-branchen. Jeg har været i mange slags forskellige firmaer.

Interesseområder i MS:
Politisk indflydelse på dansk og international politik
Et globalt ansvarligt Danmark

Hvorfor stiller du op til Rådet?
Alt, hvad vi og vores naboer i Europa har bygget op i tiden efter den anden Verdenskrig, er ved at blive brudt ned. Solidaritet med andre er blevet et skælsord, egoisme og fjendtlighed er blevet til in-ord. Vi skal passe os selv, og samtidig forlange maksimal overvågning af os og vores gøremål. Det er som om, vi forlanger diktatoriske tilstande i stedet for at kære os om det demokrati og de menneskerettigheder, vi har kæmpet så hårdt for. Årsagen er enkel: Fremmedhadet hos flertallet i vores eget Folketinget og i mange parlamenter gør, at vi nu frasælger de goder, vi ikke værdsatte godt nok. Klimakriser tages med et træk på skuldrene. Nogen må gøre noget, og jeg er villig til at gøre mit yderste. Jeg har mødt mange forskellige mennesker, og ved, hvor svært, det er at gøre forsøget herpå - at råbe ander op. Men lad os fortsætte med at forsøge, for at give op bliver vores alle sammens tabersag.

Hvilke forventninger har du til Rådet?
Jo mere sammensat vi er, desto bedre er chancen for at forandre og gøre en forskel. Jeg håber og tror, at vi i organisationen kan komme ud med de budskaber, som politikere og medier har så pokkers svært med at formidle.