Freja Lomaz Jørgensen

By: Aarhus N

Din baggrund:
Jeg har, så længe jeg kan huske, haft et brændende ønske om en mere retfærdig verden. Som nyudklækket student rejste jeg med MS som volontør til Tanzania i 2014. Det var utroligt lærerigt, og jeg måtte bare hjem og engagere mig mere i denne fantastiske organisation. Siden har jeg ikke kunne slippe MS igen. Da jeg flyttede fra Fyn til Aarhus i forbindelse med studiestart for 4 år siden, mødte jeg Aarhus’ dejligste frivilliggruppe - nemlig MS Aarhus. Her har jeg været frivillig størstedelen af min studietid, hvor jeg bl.a. var med til at sætte fokus på globale problematikker såsom kvinders rettigheder og var på gaden for at komme i dialog med århusianerne omkring problematikker som fx skattely. I en periode fungerede jeg også som koordinator for Aarhusgruppen, hvilket indebar kontakt og kommunikation til sekretariatet i København. Og derudover var jeg også med til opstarten af Café Mellemfolk. Siden har jeg været en tur på Ry Højskole og er nu i gang med min kandidat i statskundskab.

Interesseområder i MS:
Udviklingspolitik, udviklingsbistand og de nye verdensmål
Politisk indflydelse på dansk og international politik
Kampagne, frivillighed og aktivisme
Hvorfor stiller du op til Rådet?
Jeg genopstiller til Rådet, fordi jeg fortsat ønsker at engagere mig i MS, og fordi det er spændende at være med helt inde i maskinrummet på den organisation, som betyder så meget for mig. Jeg synes også, at medlemskab af Rådet giver en stor og meget relevant indsigt i organisationen. I Rådet vil jeg også kunne bidrage med min erfaring som frivillig i MS Aarhus samt erfaring fra andre organisationer. Jeg mener desuden, at det er vigtigt, at MS’ere fra hele landet er repræsenteret. Det er for mig vigtigt, at man kan være en del af MS og aktivt arbejde for MS’ visioner i alle dele af landet og ikke kun i København. En geografisk spredning af medlemmerne i Rådet, tror jeg, vil være en styrke for hele organisationen.

Hvilke forventninger har du til Rådet?
Jeg forventer, at det fortsat vil være utroligt lærerigt at være en del af Rådet. Jeg forventer at møde en masse inspirerende og motiverende mennesker, der brænder for nogle af de samme værdier og samme visioner om en mere retfærdig verden som én selv.